Boo

Ne qëndrojmë për dashurinë.

© 2024 Boo Enterprises, Inc.

Interesat e ENTP-ve: debati dhe filozofia

Nga Derek Lee

ndodhur ndonjëherë të zgjohesh plot energji, vetëm për të kuptuar se ke ëndërruar për copën e fundit të pizzës? zhgënjyes, apo jo? por përgatitu për një udhëtim shumë më të mbushur me adrenalinë, dhe ky nuk është iluzion. këtu, jemi të vendosur të eksplorojmë labirintin e mrekullueshëm që është mendja e ENTP-së. nuk ka hartë, nuk ka busull, vetëm një dozë kurioziteti të mirë të vjetër ENTP dhe një hint paparashikueshmërie.

Interesat e ENTP-ve: debati dhe filozofia

Thrilli i debateve

pra cila është pjesa më e mirë e zgjimit? nuk është folgers në filxhanin tënd, por është një debat stimulues. si ENTP, ne jemi mjeshtra të duelit verbal, duke përdorur intuicione të jashtme (Ne) dhe mendime të brendshme (Ti) sikur të ishin natyra e dytë për ne. ne nuk jemi argumentues vetëm për hir të argumentit. ne marrim pjesë në debate për emocionin e pastër të ushtrimeve intelektuale. jemi si gjimnastë cerebralë, duke stërvitur muskujt e trurit në çdo mundësi.

ky dashuri për debatet rrjedh nga vetë përberja jonë kognitive. jemi një racë që lulëzon në sfidimin e perspektivave, në shtyrjen e kufijve të mendimit, dhe sigurisht, në pasurinë e fjalës së fundit. kështu që ja një këshillë nëse je duke dalë me një ENTP ose nëse thjesht dëshiron të dalësh nga një bisedë me një të tillë pa u dëmtuar – asnjëherë mos na thuaj drejtpërdrejt që jemi gabim. ne adhurojmë një sfidë të mirë, por nuk jemi fansa të mëdhenj të dogmatizmit të paargumentuar.

Filozofia, shoku ynë i vonë natën

ndodhur ndonjëherë të kesh net pa gjumë ku të gjesh veten të thelluar në mendim? mirësevjen në klub. si ENTP, ne pyesim, "pse të flenim kur në vend të kësaj mund të shkojmë thellë në ndërlikimet e mëdha të jetës?" o, udhëtimi i mbushur me emocion i përpjekjeve filozofike - Ne dhe Ti ynë gëzohen me bisedën intelektuale. ne jemi einsteinët e mendimeve të shpejta, që marrim kënaqësi nga zbulimi i shtresave të kësaj bote komplekse.

qoftë se po meditojmë mbi teoritë e Kantit ose të Camusit, Sokratit ose Sartres, jemi për të zhytur thellë në mendime ekzistenciale. kështu një fjalë këshille për ata që përpiqen të na ndjekin – mos na kërkoni të qetësojmë mendjet tona. përkundrazi, bashkohuni në diskutim. premtojmë, është më tërheqëse se një fuçi me majmunë.

Komedia, arma jonë sekrete

për ne ENTP-të, jeta është një cirk dhe ne jemi kllounët. jo vetëm sepse ne adhurojmë të qeshim me zemër, por sepse përdorim humorin si një defibrilator, që rikthen bisedat në jetë. jemi qesharakë sepse perceptojmë absurdin në gjithçka - është ndjenja ekstravertite (Fe) brenda nesh, që kërkon një lidhje me të tjerët. komedia është gjuha e fshehtë e dashurisë sonë dhe ne e vlerësojmë njerëzit që vlerësojnë ndjenjën tonë të humorit.

gjëja për humorin tonë është, nuk është vetëm për shfaqje. është një pjesë thelbësore e asaj që jemi. zgjuarsia jonë vjen nga një vend vëzhgimi, një vend kurioziteti intelektual. kështu ja një këshillë e shpejtë për ata që duan të na bëjnë përshtypje – mos thjesht qeshtu me shakatë tona, por servirni një pjatë me batuta tuajat.

Ide të reja, droga jonë e zgjedhur

ne jemi varës të koncepteve të reja, të mbushur nga nxitja e mendimeve inovative. Ne ynë bërtet, "woah, ngadalëso tru!" por Ti ynë përgjigjet, "heq dorë, më jep më shumë!" ndonjëherë u ka ndodhur të pyesni pse jemi kaq të gjallë, si në një tërbim të pafund intelektual me sheqer? mirë, tani e dini. ne thjesht nuk mund të tolerojmë mërzitjen. për ne, monotonitë është një mëkat kryesor.

etja jonë për ide të reja nuk është thjesht për të ndjekur novitetin. është për të shtyrë kufijtë, për të parë sa larg mund të zgjasim mendimet tona. ne jemi eksplorues nga natyra, të drejtuar nga dëshira për të hartuar peizazhin e gjerë të ideve që mendjet tona mund të konceptojnë.

Arti, dritarja jonë në shpirt

ka diçka në lidhje me artin që na transformon ne ENTp-të në fëmijë në një dyqan me ëmbëlsira. është sepse arti komunikon me Ne tonë në një mënyrë që pak gjëra mund. ai nxjerr ide, shtrohet pyetje dhe ngjall emocione – thjesht nuk mund të marrim sa të mjaftueshme. qoftë një pikturë abstrakte, një film indie, ose një grup punk nëntokësor, ne jemi të gjithë brenda.

bukuritë e artit qëndrojnë në aftësinë e tij për të hapur dritare në shpirtin njerëzor. ai na jep një pasqyrë në thellësitë emocionale të të tjerëve, duke na lejuar të lidhemi në një nivel përtej të zakonshmes. prandaj nëse je një ENTP, mos u largoni nga kjo pasion. nëse jeni duke kërkuar të rezononi me një ENTP, zhytuni në interesat e tyre artistike. Do të befasoheni nga ajo që do të zbuloni.

politika, fushëbeteja jonë për ndryshim

a ju jep fjalën 'politikë' një rrahje adrenalinë ose ju bën të vërtiteni sytë? për ne ENTP-ët, është e para. truri ynë është i programuar për të kërkuar diskutime të stimuluara dhe debatet politike janë fusha jonë e lojës. FE jonë, në tandem me NE dhe TI, na jep aftësinë për të marrë në konsideratë perspektiva të shumta dhe për të analizuar teoritë politike me shumë dëshirë.

kjo pasion për politikën nuk është thjesht për të provuar një pikë ose për të fituar një argument. bëhet fjalë për të lehtësuar ndryshimin dhe për të bërë një ndikim. ne nuk jemi thjesht vëzhgues, ne jemi pjesëmarrës aktivë, të shtyrë nga dëshira për të bërë një ndryshim. ja disa këshilla për ata që merren me një ENTP në diskutime politike – mos provoni të na fusni në një kuti. pikëpamjet tona janë aq fluide dhe dinamike sa personaliteti ynë.

shkenca, katalizatori ynë i kureshtjes

ENTP-të dhe shkenca janë një kombinim i bërë në qiellin intelektual. NE dhe TI ynë e shohin shkencën si një labirint i pafund i pyetjeve dhe përgjigjeve që ushqejnë kureshtjen tonë të lindur. logjika, rendi dhe kërkimi për përgjigje – shkenca i ndez neuronet tona si një shfaqje finale fishekzjarresh.

por, nuk bëhet fjalë vetëm për të kuptuar universin ose për të hedhur një sy në misteret e jetës. shkenca për ne është për të pyetur, për të sfiduar dhe për të shtyrë kufijtë. këshilla jonë për ata në jetën e një ENTP, përqafoni kureshtjet e tyre shkencore, inkurajoni pyetjet e tyre dhe shijoni diskutimet e gjalla që pashmangshmërisht ndjekin.

teoritë e konspiracionit, kënaqësia jonë fajtore

kush e qëlloi JFK-në? a janë alienët midis nesh? emocioni i zhbllokimit të teorive të konspiracionit ndez NE tonë si asgjë tjetër. ne jemi të tërhequr nga to si një molë për flakë. jo sepse besojmë në të gjitha prej tyre, por sepse ato ofrojnë një sfidë cerebrale, një enigmë tërheqëse për TI-në tonë për të zgjidhur.

të merresh me teoritë e konspiracionit na ofron një pëlhurë për të pikturuar me idetë tona të çmendura, krijuese. teoritë nuk kanë nevojë patjetër të qëndrojnë në ujë; emocioni qëndron në ndjekjen intelektuale. nëse jeni duke kërkuar të lidheni me një ENTP, mos u ngurroni të hidheni poshtë në gropën e lepurit të teorive të konspiracionit me ne.

jokonvencionaliteti, karta jonë e biznesit

të jesh konvencional është aq tërheqës për ne ENTP-të sa të shikosh ngjyrat e thata. NE ynë kërkon risi dhe TI ynë, individualitet. ne jetojmë jetën në skajin e kurvës normative, pa hezituar kurrë për të testuar ujërat e pashkelura. qoftë stili ynë, procesi ynë i mendimit, ose qasja jonë ndaj jetës, ne nuk jemi njerëzit tuaj mesatar.

kjo drejtim drejt jokonvencionalitetit rrjedh nga nevoja jonë e lindur për të dalluar veten, për të krijuar identitetin tonë unik në këtë botë. prandaj, nëse jeni një ENTP, krenohuni me individualizmin tuaj. nëse jeni duke dalë me një ose po punoni me një, kujtohuni – një qasje që përshtatet për të gjitha nuk do të bëjë punë.

përmbledhja e psikikës ENTP

të jesh një ENTP është të nisësh në një udhëtim të gjatë intelektual, të mbushur me kureshtje të pafund dhe ndjekjen e pathyeshme të risive. ndërsa përqafim interesat tona ENTP, është e rëndësishme të kujtojmë se ne nuk jemi vetëm mendimtarë dhe debatues. ne jemi krijues, inovatorë, ndryshues, që rrëmbejnë gëzim nga kompleksiteti dhe hollësitë e jetës. qoftë duke zhytur thellë në filozofi, duke nxjerrë ide revolucionare ose duke sfiduar normat shoqërore, ne jemi shkëndijat që ndezin zjarrin e përparimit.

TAKO NJERËZ TË RINJ

BASHKOHU TANI

20 000 000+ SHKARKIME

ENTP Njerëzit dhe personazhet

#entp Postime në Univers

Tako njerëz të rinj

20 000 000+ SHKARKIME

BASHKOHU TANI