Boo

Ne qëndrojmë për dashurinë.

© 2024 Boo Enterprises, Inc.

Inatisma e INFP-ve: Manipulimi, Bullying-u dhe Shpërfillja e Vlerave

Nga Derek Lee

Cili është mënyra më e shpejtë për të shqetësuar një INFP? Merrni masa manipuluese, injoroni vlerat e tyre të thella të mbajtura, ose intimidoni të tjerët rreth tyre! Këto sjellje shkaktojnë trazira në botën harmonike të brendshme të INFP-ve, e cila është një ekuilibër i delicate i ëndrrave, ndjenjave dhe ideve.

INFP-të janë individë idealistë dhe krijues që e paraqesin si prioritet autenticitetin, empatinë dhe vlerat personale. Kjo ndonjëherë mund t’i vënë ata në kundërshtim me njerëzit përreth tyre. Vazhdoni leximin për të zbuluar inatet e INFP-ve që i irritojnë dhe i shqetësojnë këtë tipar të reflektueshëm të personalitetit.

Sjellja Kontrolluese

Funksioni ndihmës kognitiv i INFP-ve, Intuicioni Ekstrovertuar (Ne), i ndez ata për të eksploruar mundësi dhe për të menduar ndryshe nga të zakonshmet. INFP-të janë mendimtarë të pavarur që vlerësojnë autonomi dhe lirinë krijuese, kështu që shpirti i tyre mbytet kur janë të kontrolluar ose të mikromenaxhuar.

Ky situatë mund të ndodh shpesh në vendin e punës, veçanërisht kur INFP-ja punon nën udhëheqjen e ISTJ ose ESTJ-ve, të cilët me vëmendjen e tyre për detajet dhe standardet e larta, mund t'i shtyjnë ata të kontrollojnë aspektet e ndërlikuara të punës së ekipit të tyre. Megjithatë, shkaktimi i këtij inati tek INFP-të mund të ndikoj seriozisht në motivimin dhe produktivitetin e tyre, dhe mund t'u duhet kohë për t'u rikthyer në rrjedhën e tyre. Ju duhet të besoni në kompetencën e tyre dhe t'iu jepni hapësirë për të rritur.

Bullying dhe Intimidim

INFP-të janë individë të empatshëm që urrejnë çdo formë të agresionit ose intimidimit. Ata janë thellësisht të prekur nga bullying-u, si viktimë dhe si dëshmitarë, dhe do të bëjnë çdo gjë në fuqinë e tyre për të mbrojtur të tjerët nga sjellje të tilla. Kur përballen me bullying, INFP-të mund të tërhiqen në vetvete ose të bëhen të ankthosur dhe të trishtuar.

Për të rimeduar këtë situatë, sigurohuni që të qëndroni kundër bullying-ut sa herë që e hasni. Ofroni mbështetje dhe mirëkuptim për INFP-në dhe për çdo viktimë tjetër dhe punoni së bashku për të krijuar një mjedis të sigurt dhe përfshirës. Kjo do të demonstrojë angazhimin tuaj për ruajtjen e një atmosfere harmonike dhe kujdesëse.

Mospërfillja e Vlerave

Funksioni dominues kognitiv i INFP-ve, Ndjenja Introvertuese (Fi), shërben si baza e sistemit të tyre të vlerave, duke i drejtuar ata përmes stuhive të jetës. Për të mospërfillur ose injoruar vlerat e tyre do të thotë të sfidosh shumë identitetin e tyre dhe kjo është ajo që i bezdis më së shumti INFP-të. Ata kërkojnë harmoni dhe mirëkuptim dhe ndikohen thellësisht kur të tjerët sjellën në mënyrë që shkon kundër parimeve të tyre.

Për të shmangur këtë inat, ndani kohë për të kuptuar dhe vlerësuar besimet e INFP-ve tuaj, të cilat janë të rrënjosura në Fi- të fuqishme të tyre. Përpjekuni t'i respektoni ato, edhe nëse nuk iu pajtoni gjithmonë me to. Njihni kur ndjenjat e tyre introvertuese po luajnë një rol dhe shmangni një qëndrim përçmues ose gjykues ndaj asaj që po ju tregojnë.

Bisedat e Sipërfaqshme

Imagjinoni një INFP të ngjitur në një festë, duke u përpjekur me dëshpërim të shpëtojë nga kapja e një folësi të padurueshëm për biseda të vogla. Ky është një nga inatet më të mëdha të tyre në një person. INFP-të kërkojnë lidhje të thella dhe bisedime me kuptim, kështu që bisedat e vogla e pavlerësojnë kohën e tyre të çmuar.

Si të jepni ndjesë pas shkaktimit të këtij bezdisjeje? Jepuni atyre hapësirë për të rifituar energji dhe pastaj bashkohuni me ta në një bisedë që i përfshin me të vërtetë. Kjo do të tregojë se vlerësoni intelektin dhe thellësinë emocionale të tyre.

Taktikat Manipulative

Për një INFP, të merresh me sjellje manipulative është si të ecësh nëpër një fushë minash psikologjike. Ata vlerësojnë sinqeritetin dhe autenticitetin dhe të jenë të nënshtruar ndaj manipulimit i bën të ndihen të përdorur dhe të tradhtuar. INFP-të janë shpirtëra të ndjeshëm dhe mund të ndjejnë lehtë kur dikush po përpiqet t'i influencojë përmes mashtrimit ose presionit emocional.

Për të bërë ndjesë pasi të keni angazhuar në këtë sjellje, ofroni një ndjesë të sinqertë dhe sigurojeni INFP-në që do të jeni më transparent në të ardhmen. Përpjekuni të jeni të sinqertë dhe të drejtpërdrejtë në komunikimin tuaj me ta, duke treguar se respektoni kufijtë e tyre emocionale dhe jeni të angazhuar për të kultivuar një marrëdhënie të bazuar në besim.

Sjellja Joetike

INFP-të janë thellësisht të parimshëm dhe mbajnë një busull moral të fortë. Ata ndihen të trazuar dhe të zhgënjyer nga sjellja joetike, qoftë kjo, gënjeshtra, mashtrim ose shfrytëzimi i të tjerëve për përfitim personal. Të dëshmohet ose të nënshtrohesh në veprime të tilla mund t’i lëkundë thellë besimin e tyre në njerëzimi dhe t'i lënë të ndiejnë të zemëruar dhe të hutuar.

Për të luftuar këtë inat, bëni një përpjekje të vetëdijshme për të mbajtur standarde etike në marrëveshjet tuaja me INFP-në dhe me të tjerët. Njihni çdo gabim në gjykim dhe merrni hapa për t'i ndrequr ato, duke treguar INFP-në që jeni të angazhuar për të bërë ndjesë dhe vepruar me integritet përpara.

Hipokrizia

Pak gjëra i bezdisin më shumë një INFP sesa hipokrizia. Ata vlerësojnë autenticitetin dhe konsistencën në veprimet e tyre dhe në ato të të tjerëve. Kur dikush vepron në mënyrë hipokrite, kjo jo vetëm që minon besimin që INFP-të vendosin te ajo personë por gjithashtu i bën ata të pyesin për sinqeritetin e besimeve dhe vlerave të tyre.

Për të shmangur shkaktimin e këtij inati, përpjekuni të jeni të sinqertë dhe të përputhshëm në fjalët dhe veprimet tuaja. Nëse vëreni moskonsistencë në sjelljen tuaj, merrni përgjegjësi dhe punoni për të përshtatur veprimet tuaja me besimet tuaja. Kjo do të demonstrojë për INFP-në që vlerësoni besimin e tyre dhe respektoni busullën e tyre morale.

Të Kuptuarit e INFP-ve Përmes Inatit të Tyre

Ndërsa përfundojmë eksplorimin e botës së ndjeshme të inatit të INFP-ve, është thelbësore të njohim cilësitë e veçanta që i përcaktojnë ata. Duke vlerësuar thellësinë e ndjenjave të tyre, krijimtarinë, empatinë dhe sistemet e forta të vlerave, mund të nxitni një atmosferë mirëkuptimi dhe mbështetjeje. Duke qenë të kujdesshëm ndaj kufijve të tyre, duke respektuar vlerat e tyre dhe duke u lejuar atyre lirinë për të shprehur veten, do të krijoni lidhje të qëndrueshme me INFP-të më të menduarit në jetën tuaj.

TAKO NJERËZ TË RINJ

BASHKOHU TANI

20 000 000+ SHKARKIME

INFP Njerëzit dhe personazhet

#infp Postime në Univers

Tako njerëz të rinj

20 000 000+ SHKARKIME

BASHKOHU TANI