Boo

Ne qëndrojmë për dashurinë.

© 2024 Boo Enterprises, Inc.

Ankthet e një ENTJ: Çorganizimi, Shpërthimet Emocionale dhe Dembelizmi

Nga Derek Lee

Doni t’i bëni nervoz një ENTJ? Rrethoni ata me njerëz të dembelë, të paorganizuar që kanë shpërthime emocionale të shpeshta! ENTJ-të janë individë të vendosur dhe të vetëbesuar që janë liders natyralë dhe e pëlqejnë komandimin, dhe ata vlerësojnë tipare të ngjashme tek ata që i rrethojnë. Megjithatë, durimi i tyre provohet kur njerëzit me të cilët po ndërveprojnë nuk duket se po kontribuojnë ashtu si duhet.

Në këtë artikull, do t’i eksplorojmë nëntë ankthet e tipit të personalitetit ENTJ dhe si t'i shmangni ato, ose të ndreqni pasi t’i keni shkaktuar.

Dembelizmi

Një ENTJ, plot me ambicie, e gjen entuziazmin e tyre të zbehtë nga dembelizmi dhe mosveprimi i të tjerëve. Dëshira e tyre për të arritur gjëra të mëdha është frenuar nga kjo atmosferë e zhgënjyeshme.

ENTJ-të janë liders natyralë që vlerësojnë individët aktivë dhe të angazhuar. Dembelizmi, më shumë se një mungesë e thjeshtë e iniciativës, mund t’i irritojë veçanërisht, pasi ata e perceptojnë si një refuzim të qëllimshëm për të kontribuar ose për të marrë masa. Që të tregoni një ENTJ se nuk jeni dembel, merrni përgjegjësi dhe merrni pjesë aktivisht në detyra. Nëse keni qenë të papunë, kërkoni falje dhe zotohuni të jeni më punëtor dhe proaktiv në të ardhmen.

Çorganizimi

Imagjinoni një ENTJ, të njohur për aftësitë e tyre organizative dhe planifikimin e hollësishëm, që hyn në një ambient pune të mbushur me rrëmujë dhe pa rend. Fytyra e tyre grumbullohet në frustrim ndërsa përpiqen të japin kuptim kaosit. Çorganizimi është një nga ankthet kryesore për ENTJ-të, pasi ai kundërshton direkt funksionin e tyre dominant të Mendimit Ekstrovertuar (Te), i cili kërkon strukturë dhe efikasitet.

Që të mos irritoni një ENTJ, përpiquni të ruani një nivel organizimi në hapësirat e përbashkëta dhe gjatë projekteve në bashkëpunim. Nëse keni qenë të paorganizuar, pranoni çështjen dhe bëni përpjekje për të rregulluar apo për të krijuar një sistem që promovon efikasitetin. ENTJ-ja do të vlerësojë përpjekjet tuaja për të përmirësuar mjedisin e punës.

Sjellja Pasive-Agresive

Një ENTJ, i gatshëm për komunikim të drejtpërdrejtë dhe të sinqertë, gjen veten të ngatërruar në rrjetën e komenteve pasive-agresive dhe armiqësie të fshehtë. Durimi i tyre hollon ndërsa përpiqen të deshifrojnë qëllimet e vërteta pas fjalëve të mbuluara.

Sjellja pasive-agresive i dëshpëron ENTJ-të sepse funksioni i tyre dominues Te dhe Intuicioni i Brendshëm (Ni) i ndihmues preferojnë komunikim të qartë dhe zgjidhjen e konflikteve. Ata vlerësojnë transparencën dhe sinqeritetin në ndërveprime, të cilat shpesh prishen nga taktikat pasive-agresive. Nëse pa dashje keni nxitur këtë ankth të ENTJ-së, synoni të rregulloni situatën duke u angazhuar në dialog të hapur, të sinqertë dhe duke adresuar direkt çdo ankesë.

Shpërthimet Emocionale

Nëse miqtë ose kolegët e tyre shfaqin ndjenjat e tyre pa frenime, ENTJ-ja pragmatik dhe logjik mund të ndiejnë veten papritur të përfshirë në një vërtej emocionesh. ENTJ-ja has vështirësi në navigimin e këtij fushë minash emocionale për shkak të funksionit të tyre të dobët të Ndjenjes së Brendshme (Fi), i cili i bën ata më pak të rehatshëm me shprehje të intensa emocionale.

Që të shmangni këtë ankth tek një person, kontrolloni me ENTJ-në para se të filloni të shfryni, dhe konsideroni të dakordoheni për një kohëzgjatje të kufizuar që të mos i ngarkoni ato. Përpiquni të trajtoni temat e ndjeshme me një perspektivë racionale dhe respektoni preferencën e ENTJ-së për zgjidhje logjike të problemeve.

Të Kontrollohesh

Si në një komedi të shtrembëruar, një ENTJ gjendet nën syrin mbikëqyrës të një shefi mikro-menaxher, i cili i dikton çdo lëvizje të tyre. ENTJ-të dallohen për mendimin strategjik dhe besojnë në aftësitë e tyre për të menaxhuar projekte, kështu që sjellja kontrolluese është një nga ankthet më të mëdha të tyre në një person.

Kur një ENTJ kontrollohet, kjo minon kompetencën e tyre dhe ndez frustrimin e tyre, pasi ata vlerësojnë efikasitetin dhe aftësitë organizative të tyre. Nëse keni ushtruar shumë kontroll mbi një ENTJ, hiqni dorë pak dhe lëreni ata të marrin komandën. Besoni në aftësitë e tyre dhe u jepni atyre hapësirën për të punuar në mënyrë të pavarur.

Ndërveprime Të Sipërfaqshme

Pse kaloi rrugën ENTJ-ja? Që të shmangë bisedën e vogël me fqinjin e tyre! ENTJ-të preferojnë të angazhohen në biseda me kuptim, intelektuale, dhe bisedat e sipërfaqshme duket si humbje kohe. Kjo mund të ilustrohet në ngjarjet e rrjetëzimit të kompanisë, ku ENTJ-të janë të tmerruar nga perspektiva e të qenurit në cep nga një punonjës shoqëror që insiston për të diskutuar tema të përditshme si koha dhe pushimet e tyre të fundit.

Në vend që të fokusoheni vetëm në bisedat e vogla, zhytuni në tema më të thella me një ENTJ. Nëse i keni mërzitur ata me biseda të thjeshta, kërkoni falje dhe drejtoni bisedën drejt diçkaje më sfiduese. Ata do të vlerësojnë ndryshimin e ritmit dhe mundësinë për të ushtruar muskujt e tyre intelektualë.

Vonesa

Një ENTJ, i saktë dhe i besueshëm, e pret me padurim këmbën ndërsa pret për një koleg gjithmonë të vonshëm që të vijë për një takim. Vonesa është një ankth kryesor për ENTJ-të, pasi ajo demonstron mungesë respekti për kohën e tyre dhe injoron përkushtimin e tyre për të përmbushur afatet dhe angazhimet. Funksioni i tyre Te vlerëson saktësinë dhe besueshmërinë, dhe vonesa e prish këto vlera.

Nëse keni tendencë për të vonuar, bëni një përpjekje të ndërgjegjshme për të përmirësuar menaxhimin e kohës suaj dhe të vini në kohë për takime ose ngjarje që përfshijnë një ENTJ. Nëse keni qenë të vonuar, kërkoni falje me sinqeritet dhe tregoni përkushtimin tuaj për të rregulluar problemin. ENTJ-ja do të vlerësojë pranimin tuaj të problemit dhe vendosmërinë tuaj për të përmirësuar.

Të Ndërtosh Marrëdhënie të Forta me ENTJ-të Vendosmërisht

ENTJ-të njihen për mendimin e tyre strategjik, efikasitetin dhe aftësitë e fuqishme të udhëheqjes. Që të shmangni shkaktarin e anktheve të tyre, kultivoni komunikim të hapur, ruani sinqeritetin dhe mundohuni të jeni në kohë. Duke kuptuar dhe respektuar preferencat e tyre, mund të kultivoni një marrëdhënie pozitive me ENTJ-të në jetën tuaj.

Pra, herën tjetër kur të mendoni se çfarë i bezdis ENTJ-të ose si t’i bëni nervoz një prej tyre, kujtohuni mësimet e mësuara këtu dhe ecni me kujdes rreth këtyre temave të ndjeshme. Duke bërë kështu, do të jeni më të pajisur për të naviguar ndërveprimet tuaja me këtë tip personaliteti dinamik dhe ambicioz.

TAKO NJERËZ TË RINJ

BASHKOHU TANI

20 000 000+ SHKARKIME

ENTJ Njerëzit dhe personazhet

#entj Postime në Univers

Tako njerëz të rinj

20 000 000+ SHKARKIME

BASHKOHU TANI