Boo

Ne qëndrojmë për dashurinë.

© 2024 Boo Enterprises, Inc.

Inatositë E ESFP-ve: Nga Snobizmi Deri te Sjellja Kontrolluese

Nga Derek Lee

Dëshironi t'i irritoni vërtet një ESFP? Futini në një rutinë mbytëse, bombardojini me qëndrime gjykuese, dhe kontrolloni çdo lëvizje të tyre – të gjitha këto ndërsa shfaqni snobizëm dhe joautenticitet!

Të njohur si Performuesit, ESFP-të janë individë të gjallë dhe energjikë që lulëzojnë në spontanitet, lidhje të vërteta dhe duke jetuar jetën sa më plotësisht. Në këtë artikull, do të zhytemi në inatosjet më të mëdha tek një person me personalitetin ESFP, duke zbuluar se çfarë i bezdis llojet ESFP dhe si të shmangim zonat e tyre të ndaluara.

Falsiteti Snob

Imagjinoni Jane, një ESFP plot jetë, që takon një person që është shumë i vetë-rëndësishëm, që mburret me arritjet e tyre dhe që pretendon sofistikim. Sytë e Jane rrotullohen ndërsa entuziazmi i saj zbehet, dhe ajo ndjen se lidhja e saj me këtë person fillon të zbehet. Për një ESFP, falsiteti është një mbyllje e madhe.

ESFP-të, me funksionin e tyre ndihmës Introverted Feeling (Fi), vlerësojnë autenticitetin dhe lidhjet e vërteta. Ata janë ndjeshëm ndaj emocioneve të të tjerëve dhe mund të detektojnë shpejt kur dikush po vihet në qendër të vëmendjes ose po është jo i sinqertë. Për të ruajtur një marrëdhënie pozitive me një ESFP, jini të vërtetë, modestë dhe me këmbë në tokë në ndërveprimet tuaja.

Nëse keni dalë si snob ose fals në të kaluarën, pranoni gabimin tuaj dhe bëni përpjekje për të lidhur me ESFP-në në një nivel më autentik. Ata do të vlerësojnë ndershmërinë tuaj dhe me gjasa do t'ju japin një tjetër shans.

Rutinat Mbytëse

Ngado në Qytetin-Rutinë, banorët ishin ngatërruar në një cikël monoton, të painformuar për botën e ngjyrshme përtej. Kjo është vendi i fundit ku do ta gjeni një ESFP si Jane!

ESFP-të lulëzojnë me gjallëri dhe emocione. Ata janë të famshëm për dashurinë e tyre ndaj ndryshimeve dhe përvojave të reja. Prandaj, kur i gjejnë veten në një rutinë të zakonshme, ata bëhen të shqetësuar dhe të pakëndshëm. Kjo shmangie e rutinës rrjedh nga funksioni i tyre kognitiv dominues, Ndjenja Ekstroverte (Se), që kërkon risi dhe stimulim.

Për të shmangur shtypjen e butonit të rutinës me një ESFP, përpiquni të mbani gjërat të freskëta dhe interesante. Prezantoni aktivitete të reja, dhe mos u tërhiqni nga planet e minutës së fundit. Ata do t'ju duan për këtë!

Qëndrimet Gjykuese

Imagjinoni shkëlqimin tonë ESFP, Jane, që i tregon miqve të saj një histori rreth aventurës së saj më të fundit. Papritmas, një mik e ndërpret me një këshillë se si ajo mund të kishte bërë gjërat ndryshe. Fytyra e Jane bie dhe energjia në dhomë zbehet. Kjo është një inatosje personale e ESFP-së që mund të shuajë entuziazmin e tyre më shpejt se mund të thoni "A ju kërkova mendimin tuaj?"

ESFP-të janë të ndjeshëm ndaj kritikave dhe shpesh interpretojnë këshillat e papërsëritura si një sulm ndaj kompetencës së tyre. Funksioni i tyre Se përqëndrohet në të tashmen, duke i bërë ata pak të predispozuar të marrin parasysh problemet e mundshme të ardhshme. Kur merreni me një ESFP, është thelbësore të ecni me kujdes, duke ofruar udhëzime vetëm kur kërkohen, dhe duke përdorur shumë takt.

Nëse tashmë keni bërë pa dashje këtë gabim, gjithçka nuk është humbur. Kërkoni falje me sinqeritet dhe përqendrohuni në mbështetjen e interesave të tyre, duke njohur forcat dhe aftësitë e tyre.

Qëndrimet Paternaliste

Ndërsa historia jonë zhvillohet, Jane, ESFP-ja plot jetë, përballët me një koment paternalist nga një koleg. Shpirti i gjallë i Jane fillon të zbehet nën peshën e këtij komenti përbuzës.

ESFP-të urrejnë të trajtohen në mënyrë të ulët ose si të jenë inferiore. Funksioni i tyre Se kërkon të angazhohet plotësisht me botën, dhe ata vlerësojnë respektin dhe barazinë në ndërveprimet e tyre. Kur komunikoni me një ESFP, sigurohuni që t'i trajtoni me respekt dhe të vlerësoni perspektivat dhe idetë e tyre unike.

Nëse pa dashje keni qenë fyese, kërkoni falje dhe bëni përpjekje të dëgjoni dhe të mësoni nga përvojat e ESFP-së, duke treguar interes të vërtetë për idetë dhe mendimet e tyre.

Sjellje Kontrolluese

Në një kthesë të fatit, Jane, ESFP-ja jonë e dashur për lirinë, gjen veten nën thundrën e një partneri kontrollues, që i diktonte çdo lëvizje. Shpirti i saj dikur i shndritshëm zbehet ndërsa autonomia i kufizohet.

ESFP-të kanë një dëshirë të madhe për pavarësi dhe lirinë për të eksploruar jetën sipas kushteve të tyre. Sjellja mbizotëruese dhe kontrolluese e asfikson kreativitetin dhe ndjenjën e vetes. Kur komunikoni me një ESFP, është esenciale t'i lini hapësirë për të bërë zgjedhjet e tyre dhe të mbështesni individualitetin e tyre.

Nëse pa dashje keni lënë përshtypjen si një person kontrollues, njihuni me gabimin tuaj dhe shprehni mbështetjen tuaj për autonomine e ESFP-së. Inkurajoni kreativitetin dhe shprehjen individuale të tyre dhe ofroni ndihmën tuaj vetëm kur është e nevojshme.

Serioziteti i Tepërt

Imagjinoni ESFP-në tonë të gjallë, Jane, në një mbledhje shoqërore, të rrethuar nga fytyra serioze të angazhuara në biseda solemne. Atmosfera është e rëndë, dhe entuziazmi i Jane zbehet ndërsa ajo ka mall për biseda të lehta dhe argëtim.

ESFP-të gëzojnë të jetojnë në moment dhe vlerësojnë humorin dhe shakatësinë. Serioziteti i tepërt mund të ndjehet si mbytës dhe të shuajë energjinë nga këta individë entuziastë. Kur jeni në shoqërinë e një ESFP-je, mbani mend t'i mbani gjërat të lehta dhe atraktive, dhe mos ngurroni të ndani një të qeshur apo dy.

Nëse keni qenë shumë serioz rreth një ESFP-je, bëhuni më i lehtë dhe tregoni anën tuaj argëtuese. Përqafo spontanitetin dhe ndani disa përvoja të këndshme së bashku.

Pabesia

Skena jonë e fundit gjen mikun tonë ESFP, Jane, duke ndarë një moment të sinqertë me një shok, për të zbuluar më vonë se personi ishte i pandershëm dhe kishte motive të fshehura. Ky realizim e lë Janen të ndihet e mashtruar dhe e tradhëtuar.

Një nga bezdisjet më të mëdha për ESFP-të është pabesia. Funksioni i tyre ndihmës Fi kërkon lidhje të thella, të sinqerta me të tjerët, dhe ata i vlerësojnë lart besimin dhe ndershmërinë. Kur dikush është i rremë ose mashtrues, kjo është në kundërshtim direkt me vlerat e ESFP-së, duke i lënë ata të zhgënjyer dhe të plagosur.

Për të ruajtur një marrëdhënie me kuptim me një ESFP, jini të hapur, të ndershëm dhe të vërtetë në ndërveprimet tuaja. Nëse keni qenë të pandershëm në të kaluarën, merrni përgjegjësinë, kërkoni falje dhe tregoni angazhimin tuaj për të qenë më të sinqertë në të ardhmen. Mbani mend se mund të duhet kohë për ESFP-në për të rindërtuar besimin dhe të ndihet sërish i sigurt në marrëdhënien.

Navigimi i Bezdisjeve të ESFP-ve për Lidhje Harmonike

Në përfundim, kuptimi i bezdisjeve të ESFP-ve mund t'ju ndihmojë të navigoni më efektivisht marrëdhëniet me këta individë të dashur për argëtimin dhe spontanitetin. Duke shmangur rutinat e ngulitura, qëndrimet gjykatëse, sjelljen kontrolluese, seriozitetin e tepërt, pretenciozitetin dhe pabesinë, mund të ruani lidhje të forta, pozitive me ESFP-të në jetën tuaj.

TAKO NJERËZ TË RINJ

BASHKOHU TANI

20 000 000+ SHKARKIME

ESFP Njerëzit dhe personazhet

#esfp Postime në Univers

Tako njerëz të rinj

20 000 000+ SHKARKIME

BASHKOHU TANI